Nëse flini më shumë se 7-8 orë trupi juaj po mundohet t’ju thotë se ka këto probleme

Duhet të kontrolloni tiroidet.

 

Ekzistojnë 2 lloje  tiroidesh që ndikojnë në gjumin. Ndërsa njëra prej tyre shkakton pagjumësi, tjetra shkakton mbivendosje ose ndjenjën e të qenit i lodhur gjatë gjithë kohës.

 

Gjumi juaj mund të shqetësohet nga apnea obstruktive e gjumit.

 

Apnea obstruktive e gjumit ndodh kur ka bllokim në rrugët e ajrit, rrugët e sipërme të frymëmarrjes përfundojnë duke u shembur për 10 sekonda, dhe kjo mund të ndodhë deri në qindra herë në natë. Për shkak të kësaj, gjumi ynë shqetësohet shumë herë në natë dhe na duhen më shumë orë gjumë që të ndjehemi të shplodhur.

 

Ju mund të flini më shumë gjatë një sezoni specifik.

Ky është një çrregullim i njohur edhe si SAD. Sezone të ndryshme kanë një ndikim të ndryshëm tek ata që luftojnë me këtë çështje shëndetësore. Mbikëqyrja bie nën fillimin e dimrit të SAD, i cili njihet edhe si depresioni dimëror.

 

Author: admin