Posted in DOSSIER

Historia dhe raportimi i rrallë për vdekjen e Bajram Currit

Nga Veli Haklaj 1) Bajram Curri në Lëvizjen Kombëtare Shqiptare Me origjinë nga fisi i njohur i Krasniqes (Malësia e Gjakovës), i lindur në Gjakovë,…

Lexo Më Shumë Historia dhe raportimi i rrallë për vdekjen e Bajram Currit
Posted in DOSSIER Lajme

Zbulohet dokumenti/ “Film reaksionar e armiqësor që …”! Ngjarja në Kinostudio që alarmoi udhëheqjen dhe kryqëzoi 12 kineastë

Dashnor Kaloçi   Publikohen disa dokumenta arkivore të nxjerra nga një dosje voluminoze e Arkivit Qendror të Shtetit të cilat i përkasin fondit të ish-Komitetit…

Lexo Më Shumë Zbulohet dokumenti/ “Film reaksionar e armiqësor që …”! Ngjarja në Kinostudio që alarmoi udhëheqjen dhe kryqëzoi 12 kineastë
Posted in DOSSIER Lajme

Rrëfimi i nipit të ish-Kryeministrit: Si e hodhi babai foshnjën e tij nga shkëmbi me urdhër të Mehmet Shehut

DASHNOR KALOÇI/ Kjo është historia e panjohur e familjes së ish-Kryeministrit shqiptar, Mehmet Shehu, që nga periudha e Monarkisë së Zogut dhe gjatë viteve të…

Lexo Më Shumë Rrëfimi i nipit të ish-Kryeministrit: Si e hodhi babai foshnjën e tij nga shkëmbi me urdhër të Mehmet Shehut
Posted in DOSSIER

Manastiri i shek X-te(XIII) kolonat rrezikojnë objektin/ Nga Gezim Llojdia*

1. Manastirin :”Fjetja e Shën Mërisë në ishullin e Zvërnecit. Në mbrëmje të datës 14 gusht në ishullin e Zvërnecit si çdo vit mblidhen qindra…

Lexo Më Shumë Manastiri i shek X-te(XIII) kolonat rrezikojnë objektin/ Nga Gezim Llojdia*
Posted in DOSSIER Kuriozitete

Histori: Çfarë ka ndodhur më 15 gusht?

Datat e rëndësishme të ngjarjeve ndër vite, pasqyrojnë histori në të cilën, gjeneratat e reja mësojnë për realitetin e ndodhur përgjatë këtyre viteve, përcjellë arbresh.info…

Lexo Më Shumë Histori: Çfarë ka ndodhur më 15 gusht?
Posted in DOSSIER

Dy KRIZA / Berlini dhe Kuba, perplasjet e medha te Luftes se Ftohte/ Nga Jim Broderick*

Statusi i Berlinit kish qenë një problem i vërtetë për Aleatët, që nga koha e konferencave të Jaltës dhe Potsdamit në 1945, atëherë kur “Tre…

Lexo Më Shumë Dy KRIZA / Berlini dhe Kuba, perplasjet e medha te Luftes se Ftohte/ Nga Jim Broderick*