Studimi/ Cili është populli më dembel i botës? Ku renditet Shqipëria?

Kompania Ladbrokes ka kryer hulumtim për të gjetur se cili është populli më dembel në botë. Sipas statistikave të kryera rezulton se populli më dembel janë bullgarët. Rreth 78% e tyre nuk punojnë asnjëherë, nga  ana tjetër, më aktivët janë suedezët. Pas Bullgarisë në listë renditen Malta me 75%, Portugalia 64%, Rumania 60%, Italia 60%, Greqia 59%, Qipro 54%, Polonia 52%, Lituania 46%, Spanja 44%, Hungaria 44%, Franca 42%, Sllovakia 41%, Letonia 39%, Estonia 36%, Britania e Madhe 35%, Çekia 35%, Shqipëria dhe Irlanda 34%, Belgjika 31%, Kroacia 29%, Holanda 29%, Gjermania 29%, Luksemburgu 29%, Austria 27%, Sllovenia 22%, Finlanda 15%, Danimarka 14% dhe Suedia 9%. Bullgarët janë njëri nga popujt më të trashë dhe më përtacë në Evropë, ndoshta nuk çudit fakti se ata janë pak të turpshëm sa i përket aktiviteteve fizike”, ka thënë Jessica Bridge përfaqësuese e kompanisë Ladbrokes.

Author: admin